Grilování se nemusíte vyhýbat ani při hubnutí

Teplé letní večery doslova vybízí k posezení s přáteli a k přípravě nejrůznějších pochutin na grilu. Když však držíte dietu nebo se snažíte zhubnout nějaké to kilo, pak se asi takovému obžerství raději vyhýbáte. To ale nemusí být zcela nutné. Čas od času se přece můžete věnovat grilování. Musíte pouze vědět, jaké věci nedělat a jak na to. Zkrátka, aby výsledkem všeho byly zdravé pochutiny prospěšné pro Vaše tělo a nenarušující celkovou dietu.

Jak vypadá zdravé grilování?

Ještě, než si prozradíme, jaké pochutiny se Vám hodí na gril v okamžiku, kdy držíte dietu, zaměříme na ty správné postupy přípravy jídla. Tedy takové, které jsou v co největší míře „zdravé“.

Základem všeho by měl být kvalitní gril a uhlí, pak totiž proces grilování probíhá daleko snáze, než se na první pohled zdá. Ať už budete připravovat jakékoliv maso, nikdy jej nenechávejte položené dlouho na sluníčku, než připravíte gril. To mu určitě neprospěje. Při samotné přípravě masa se snažte, aby tuk neodkapával do ohně, protože právě při procesu spalování vznikají nežádoucí látky usazující se na mase. Zároveň se pokuste, aby pokrm nebyl připečený. Spálené pochutiny rozhodně nekonzumujte.

Jaké jídlo si připravit na grilu?

A jakých dobrot si můžete dopřávat při grilování? Jestliže k přípravě jídla přistoupíme s ohledem na zdraví, hubnutí a dietu, je jasnou volbou drůbeží maso. Na rozdíl od jiných typů mas neobsahuje tolik tuku. Cílit byste proto měli na méně tučná masa. Vedle kuřecího však můžete grilovat i jiné lahodné specialisty. Jsou to ryby a je jedno, jestli budou sladkovodní nebo mořské. K nim lze vymýšlet nejrůznější přílohy typu grilovaná zelenina, kysané zelí a mnohé další. Vyhýbat se nemusíte ani marinádám. Ideálně těm přírodním zhotoveným z bylinek.

Při grilování v procesu diety jednoduše myslete na složení pochutin a jejich tučnost. O tuto lahodnou činnost se rozhodně nemusíte okrádat, jen je třeba k ní přistupovat zodpovědně.

Publikováno: 17. 09. 2020

Kategorie: Dieta

Autor: KaterinaCajthamlova

Tagy: drůbeží maso | gril | grilování | ryby | zdravé grilování